Nieuw

Het nieuws lezen

Het therapeutische team

In totaal zorgen 23 personen voor ondersteuning bij het leven in de therapeutische gemeenschap van Le Solbosch. Het team bestaat uit psychologen, sociaal assistenten, kinesitherapeuten en pedagogen. Daarnaast zijn ook een psychiater en een huisarts aanwezig. Het team wordt aangestuurd door een therapeutische en administratieve directie.

Elke bewoner krijgt aan het begin van zijn/haar behandeling drie contactpersonen toegewezen: een psychologisch contactpersoon, een sociaal contactpersoon en een somatisch contactpersoon. De huisarts en de psychiater staan in voor het medische luik van uw behandeling. De thuisgroep, bestaande uit pedagogen, sociaal assistenten en psychologen, neemt deel aan het beheer van de verschillende aspecten van het dagelijkse gemeenschapsleven. De administratieve en financiële medewerkers waken over de goede werking van het instituut.

Hoe wordt u opgenomen bij Le Solbosch ?

Uw procedure begint met een informatiebijeenkomst bij Le Solbosch. Die vindt elke dinsdag om 14.00 uur plaats. We nodigen u graag uit om zo’n bijeenkomst bij te wonen alvorens u contact met ons opneemt voor uw toelatingsgesprek.

Meer informatie